Kurumumuz DURUDİL olarak Almanya’da çalışmak isteyen doktor, mühendis ve diğer sağlık çalışanlarına özel Almanca eğitimi vererek Goethe-Zertifikat B2 ya da TELC B2 sınavına hazırlamaktayız. Almanya’da çalışabilmek için en az B2 seviyesinde sertifika almak mecburidir.
Goethe-Zertifikat B2 ya da TELC B2 seviyesi, Avrupa Dilleri Öğretimi Ortak Çerçeve Programı’nın dördüncü seviyesine denk gelmektedir.
Bu seviyede ana dili Almanca olanlarla dahi rahat ve akıcı bir şekilde uzun konuşmalar yapabilirsiniz. Karmaşık metinleri ve tartışmaları anlayabilir, soyut konularda görüş bildirebilir, kendinizi anlaşılır ve ayrıntılı biçimde ifade edebilirsiniz.
Almanca kurslarımız son teknoloji eğitim araç ve gereçler kullanılarak Türkçe kullanımının yasak olduğu özel ders ya da 3-5 kişilik interaktif butik sınıflarda özel ders tadında ilerlemektedir.
Normal Almanca dil kurslarında grup derslerinde bir ders saatinde her bir öğrenciye sadece 1,5-2 dakika düşmekteyken, interaktif butik Almanca eğitiminde her öğrenciye bir ders saati boyunca 15-20 dakika düşmektedir. Bu durum eğitim kalitesi ve öğrenme hızı ve önemlisi öğrenim kalıcılığı açısından çok çok önemlidir.
Doktor Olarak Almanya’ya yerleşme ve Orada Çalışma Koşulları Hakkında
Almanya’da doktor ve mühendisler haricinde sağlık sektöründe çalışan hemşire, sağlık elemanları da aranan elemanlar arasındadır. Doktor, mühendis ve diğer sağlık çalışanlarının Türkiye’de ki iş deneyimi Almanya’da avantaj sağlamaktadır.
Almanya’da doktorluk yapabilmek için hangi seviyede Almanca bilmek gerekiyor?
Almanya’da doktorluk yapmak üzere resmi işlemlere başlayabilmek için en az B2 seviyesinde Almanca bilmek gerekiyor. Bazı Eyaletler ve tıpta bazı uzmanlık alanları için ise özellikle Psikoloji ve Psikiyatri bölümleri için en az C1 seviyesinde Almancaya sahip olmanız istenmektedir.
Almanya’da doktorluk yapmak için Almanca seviyesi ile ilgili nasıl bir belge sunulmalıdır?
Goethe Institut veya Telc kurumlarının sertifika sınavlarına girilerek buradan alınan en az B2 ve üstü sertifikalar sunulmalıdır.
Türkiye’deki Tıp Diplomasının Almanya’daki denkliği için nasıl bir yol izleniyor?
Türkiye’den alınmış olunan Tıp Diplomasının Almanya’da denkliği için Approbation alınması gerekiyor. Yani Doktorluk yapma yetki belgesi. Bu süreç çokta zor bir süreç değildir. Almanca dil sertifikanızla birlikte Almanya’da doktorluk yapmak istenilen şehirdeki Arztekammer’e (Türkiye’de ki ismiyle Tabipler Odası) istenilen evraklarla başvuru yapılır. Arztkammer evrakları inceler, bu süre 3-4 haftayı bulabilir. Daha sonra diploma sahibi doktor Arztkammer tarafından Tıbbi Almanca Sözlü sınavının uygulanacağı bir mülakata davet edilir. Yaklaşık 5-10 dakika civarında sürmektedir. Mülakat sonrası Denk eğitim aldığınıza dair kanaat oluşursa direk approbation verirler. Denk olmadığı seklinde bir düşünülürse geçici bir süre Doktorluk yapma izni (Berufserlaubnis ) verirler ve bu süre sonunda sözlü olarak Tıbbi bir Sınava girmenizi ve bu sınavı geçmeniz durumunda size Approbation (denklik) vereceklerini belirtirler.
Almanya’da Doktorluk Yapmak İçin Denklik Sınavına kaç kez girilebilir?
Almanya’da geneli için denklik sınavına sadece bir defa girme hakkınız bulunmaktadır. Denklik sınavını bir kez kazanamamanız halinde Almanya’da genelinde doktorluk yapma hakkınızı kaybedersiniz.
Almanya’da Uzmanlık sınavı uygulaması var mıdır?
Almanya’da Tıpta Uzmanlık Sınavı adı verilen bir sınav yoktur. Fakat Uzmanlığınızı yaparken hastane veya doktor sizi bir sınava tabi tutabilir.